عمران خان:

در پاکستان جدید دنبال انقلاب ایران هستیم

ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم در مرز‌های خود نیروی واکنش سریع مشترک تشکیل می‌دهند. این تصمیم مهم‌ترین خبری بود که روز گذشته در اجلاس مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان و همچنین نشست خبری روحانی و عمران خان نخست‌وزیر پاکستان اعلام شد.

هادي نيوز: اهمیت این موضوع از آن رو است که طی یکی دو دهه گذشته و با حمایت‌های پیدا و پنهان قدرت‌های خارجی و برخی دولت‌های منطقه جمهوری اسلامی ایران در مرز‌های شرقی خود جراحات زیادی از ناحیه تروریست‌ها برداشته است. آخرین مورد از این اقدامات تروریستی حادثه بمب‌گذاری یک دستگاه اتوبوس حامل نیرو‌های سپاه در جاده خاش – زاهدان در ۲۴ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ بود که در جریان این حمله، ۲۷ تن از نیرو‌های سپاه شهید و ۱۳ تن مجروح شدند. پس از این اقدام گروه تروریستی جیش العدل که در پاکستان پناه گرفته است، مسئولیت آن را به عهده گرفت. 

عمران خان روز یک‌شنبه در مشهد گفت: «بدخواهان دو ملت ایران و پاکستان همواره در تلاش هستند تا دو کشور را از یکدیگر جدا سازند و حمایت از برخی گروهک‌های تروریستی در ایران و پاکستان نیز با همین هدف برنامه‌ریزی می‌شود، اما اشتراکات دینی، تاریخی و تمدنی و سیاسی دو کشور همواره مانع دستیابی دشمنان به اهداف خود بوده است.»
اکنون توافق ایران و پاکستان برای تشکیل نیروی واکنش سریع در مرز‌های مشترک، می‌تواند پیام روشنی به تروریست‌ها و حامیان منطقه‌ای آن‌ها و همچنین گام جدیدی در روابط دو کشور در مبارزه با این پدیده باشد. دکتر روحانی، رئیس جمهور کشورمان که عصر دیروز در نشست مشترک مطبوعاتی با نخست‌وزیر پاکستان شرکت کرد با تأکید بر اینکه گام جدیدی در روابط دو کشور برداشته شده است، اظهار داشت: تهران و اسلام‌آباد مصمم به توسعه همکاری‌های همه‌جانبه خود بدون اثرپذیری از کشور ثالث هستند. روحانی در این نشست مطبوعاتی که پس از مذاکرات مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه و امضای یک سند همکاری میان دو کشور برگزار شد، گفت: ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم در مرز‌های خود نیروی واکنش سریع مشترک تشکیل می‌دهند. وی با اشاره به اینکه متأسفانه در ماه‌های اخیر شاهد تنش‌هایی توسط تروریست‌هایی که سبعانه عمل می‌کردند، بودیم، تصریح کرد: خوشحالیم که طرف پاکستانی همه گروهک‌هایی را که در این منطقه فعالیت غیرانسانی دارند، تروریستی اعلام و با آنان برخورد قاطع می‌کند. رئیس جمهور همچنین به ارتقای همکاری‌های امنیتی بین نیرو‌های مردمی و اطلاعاتی دو کشور اشاره و تأکید کرد: یک نیروی واکنش سریع مشترک در مرز‌های ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم تشکیل خواهد شد.
توافق ایران و پاکستان برای توسعه روابط تجاری
روحانی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در زمینه روابط اقتصادی – تجاری بین دو کشور وجود دارد، افزود: دو طرف توافق دارند که روابط تجاری توسعه یابد و جمهوری اسلامی ایران آماده است نیازمندی پاکستان در زمینه نفت و گاز را تأمین کند و همچنین اقدامات لازم برای اتصال لوله گاز به این کشور را انجام دهد. رئیس جمهور ادامه داد: آماده‌ایم تا صادرات برق از ایران به پاکستان به ۱۰ برابر افزایش یابد. روحانی با تأکید بر اینکه برای توسعه روابط تجاری کمیته تهاتر بین دو طرف تشکیل خواهد شد تا صادرات و واردات تهاتر و در یک حساب تسویه شود، تأکید کرد: علاقه داریم بنادر چابهار و گوآدر روابط بیشتری داشته باشند و ارتباط بین این دو بندر با اتصال راه‌آهن گسترش یابد. رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: مسائل مهم منطقه‌ای، ضرورت همکاری بیشتر بین ایران و پاکستان برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان و همچنین اقدامات نادرست امریکا در منطقه، به‌ویژه به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و اشغال جولان توسط این دولت نامشروع و همچنین توهین به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مورد بحث و مذاکره قرار گرفت.
دنبال الگویی از انقلاب اسلامی ایران هستیم
عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان نیز در این نشست با بیان اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شکاف عمیق و طبقاتی بین فقرا و ثروتمندان از بین رفته است، تصریح کرد: پاکستان نیز به دنبال چنین الگویی از انقلاب اسلامی ایران است. وی ادامه داد: قبل از اینکه وارد مسائل دوجانبه شویم می‌خواستم دو نکته را عرض کنم؛ اول اینکه اگر انگلیسی‌ها در سده ۱۸۰۰ به هند نیامده بودند، الان ما داشتیم به زبان فارسی با یکدیگر صحبت می‌کردیم و دیگر نیازی به مترجم نبود. 
نخست‌وزیر پاکستان افزود: نکته دوم اینکه من در سال ۱۹۷۲ و در زمان دانشجویی، سفری به تهران داشتم و در آن زمان شکاف فرهنگی عمیقی بین فقرا و اغنیا را ملاحظه کردم، اما دیروز و امروز با چشمان خودم دیدم که این شکاف بسیار بسیار کاهش یافته و این به خاطر برکات انقلاب شماست. عمران خان با بیان اینکه ما از انقلاب ایران حمایت می‌کنیم، اظهار داشت: در پاکستان جدید به دنبال چنین انقلابی هستیم که فاصله فقرا و اغنیا را کاهش دهیم. 
عمران خان با بیان اینکه اگر مسئله تروریسم بین دو کشور وجود نداشت اختلافات افزایش نمی‌یافت، گفت: نباید اجازه دهیم که شبه نظامیان از خاک دو کشور برای اقدامات تروریستی استفاده کنند. عمران خان با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران نیز همانند پاکستان برای سالیان دراز از مسئله تروریسم و خونریزی رنج برده است، گفت: نیازمند همکاری‌های بیشتر برای مقابله با اعمال تروریستی و خشونت‌آمیز هستیم. نخست‌وزیر پاکستان همچنین بر ضرورت صلح و ثبات و امنیت در افغانستان تأکید کرد و گفت: آماده همکاری برای ایجاد صلح و امنیت در افغانستان هستیم و قطعاً راه‌حل برون رفت مشکلات این کشور از طریق مسائل سیاسی خواهد بود و صلح و امنیت در افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان مفید و حائز اهمیت است. 
عمران خان همچنین اقدامات رژیم صهیونیستی در اشغال جولان و تغییر پایتخت به قدس را خلاف قوانین بین‌المللی دانست و تأکید کرد: این اقدامات ناقض حقوق اساسی و انسانی فلسطینیان است و همین وضعیت نیز در کشمیر وجود دارد که مردم این سرزمین نیز که به دنبال به رسمیت شناختن حق سرنوشت خود هستند سرکوب می‌شوند و ما مطمئنیم مسئله کشمیر نه از طریق نظامی بلکه گفت‌وگو‌های سیاسی قابل حل است. نخست‌وزیر پاکستان با تأکید بر ارتقای همکاری‌های بین دو کشور در زمینه‌های مختلف به‌ویژه تجاری، اقتصادی، بهداشت و انرژی ادامه داد: دولت جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت‌های قابل توجهی در بخش مراقبت‌های اولیه بهداشتی داشته است که امیدواریم بتوانیم از این تجارب ایران استفاده ببریم.
منبع: روزنامه جوان

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.