عطوان در گفت‌وگو با فارس: بریکس در دراز مدت می‌تواند جایگزین ناتو شود

سردبیر روزنامه رأی الیوم با مهم خواندن نشست امروز سران بریکس در آفریقای جنوبی، تصریح کرد که این گروه در دراز مدت می‌تواند جایگزین نظامی ناتو شود.

به گزارش پایگاه خبری هادی نیوز به نقل از فارس :  «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه «رأی الیوم»، نشست امروز بریکس در آفریقای جنوبی را بسیار مهم دانست و گفت که این نشست، ارکان اصلی یک سیستم جدید را مشخص خواهد کرد. سیستمی که جایگزینی برای هفت کشور بزرگ (اشاره به گروه ۷) خواهد بود و در دراز مدت می‌تواند یک جایگزین نظامی برای ناتو باشد. 

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اهمیت اجلاس امروز بریکس تصریح کرد که این نشست، پایه‌های سیستم جدید بریکس را بنا خواهد نهاد. 

این روزنامه‌نگار و تحلیلگر فلسطینی افزود: اهمیت این سیستم جدید در این است که ارز جدیدی را ارائه خواهد کرد که جایگزینی برای دلار خواهد بود و ممکن است دلار و سیستم مالی جهانی را از عرش به فرش آوَرد؛ سیستمی که پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ تأسیس شد و از طریق دلار بر جهان مسلط شد.

این در حالی است که روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» به نقل از مقام‌های مطلع گزارش داده، بریکس احتمالا در نشست ژوهانسبورگ درباره انعقاد توافقی که سهم تسویه حساب‌های تجاری با استفاده از پول ملی را افزایش می‌دهد، بررسی کند و ایده ایجاد واحد پول مشترک یا رد دلار مورد بحث قرار نمی‌گیرد (جزئیات بیشتر).

عطوان در ادامه افزود: این اجلاس جدید بریکس، شامل ۱۳ کشور متقاضی عضویت از جمله ایران، عربستان سعودی، امارات و کشورهای دیگر مانند پاکستان خواهد بود. این سازمان جدید نماینده نیمی از جمعیت جهان و در دراز مدت بیش از چهل یا چهل و پنج درصد تولید جهانی را به خود اختصاص می‌دهد.

 نتیجه یک تحقیق در موسسه آکورن ماکروی انگلیس، چند ماه پیش نشان داد که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای گروه بریکس بیشتر از مجموع کشورهای گروه ۷ است.

این موسسه گزارش داد که کشورهای عضو گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی ۳۱.۵ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار دارند و این در حالی است که ۷ عضو کشور گروه ۷ شامل کانادا، فرانسه، المان، ایتالیا، ژاپن و انگلیس در مجموع ۳۰.۷ درصد تولید ناخالص داخلی در جهان را در دست دارند. 

امروز، نشست «بریکس ۲۰۲۳» با شرکت سران ۵ کشور این گروه یعنی روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و برزیل در ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی آغاز و تا روز پنج‌شنبه ادامه خواهد داشت. این بزرگترین نشست سران کشورها و دولت‌های «جهان جنوب» در سال‌های اخیر خواهد بود و  از ۵۴ رهبر آفریقایی برای شرکت در این اجلاس دعوت شده است. 

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه به صورت آنلاین در نشست حضور خواهد داشت و «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در نشست حضور خواهد یافت. «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین نیز  امروز وارد ژوهانسبورگ شد.

این نشست در سایه احتمال گسترش بریکس برگزار می‌شود و قرار است  و آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز فردا چهارشنبه برای شرکت در این اجلاس بریکس به آفریقای جنوبی خواهد رفت.

ایده ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. نهایتاً «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ رسماً تاسیس شد. آفریقای جنوبی نیز در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ به این گروه ملحق شد و نام گروه به «بریکس» تغییر یافت.

پایان پیام/*

گفت‌وگو از معصومه فروزان

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.