یک کارشناس برجسته آلمانی:

افشای اسناد روند مذاکرات پیمان تجارت آزاد آمریکا-اروپا خدمت بزرگی به جامعه جهانی بود

یک کارشناس آلمانی انتقاد شدیدی به روند مخفی مذاکرات درباره پیمان تجارت آزاد آمریکا-اروپا وارد کرده و افشای اسناد موسسه صلح سبز در این باره که نشان از فشار بالای آمریکا بر اروپا برای تضعیف حقوق مصرف کنندگان دارد را خدمت بزرگی به جامعه جهانی دانست...

هادی نیوز: پیمان تجارت آزاد دو سوی آتلانتیک موسوم به "تی تی آی پی" اخیرا به پروژه بحث برانگیزی تبدیل شده است.

در حالی که بسیاری از مقامات مهم اروپایی و آمریکایی از جمله مرکل خواستار انعقاد این پیمان تجاری تا پایان سال جاری میلادی هستند مخالفت‌ها با این پروژه بخصوص از طرف حمایت کنندگان از مصرف کننده رو به افزایش است.

اخیرا نیز افشای اسناد محرمانه‌ای درباره مذاکرات پیمان تجارت آزاد اروپا ــ آمریکا از طرف موسسه صلح سبز نشان می‌دهد که واشنگتن به‌شدت بروکسل را تحت فشار قرار داده و تضعیف حمایت از حقوق مصرف‌کننده و محیط زیست را مد نظر قرار داده است.

بر اساس اسناد افشاشده ظاهراً دولت آمریکا تهدید کرده است که از تسهیل صادرات برای صنعت خودرو در اروپا جلوگیری می‌کند تا در مقابل، اتحادیه اروپا محصولات کشاورزی بیشتری را از آمریکا خریداری کند.

این اسناد که سازمان صلح سبز آن را در اختیار رسانه ها قرار داده و روزنامه "زوددویچه سایتونگ" آلمان هم به آن پرداخته است نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها این درخواست فوری اروپا مبنی بر اینکه دادگاه‌های داوری خصوصی بحث برانگیز برای شکایت شرکت‌های دعاوی را با یک مدل عمومی جایگزین کنند رد می‌کند.

این اسناد نشان می دهد که "تی‌تی‌آی‌پی" استانداردهای سابق در حمایت از مصرف کنندگان اروپایی را پایین می‌آورد.

"یورگن کنیرش"، از کارشناسان تجاری سازمان صلح سبز، با اشاره به اسناد فاش‌شده در این باره، از یک کابوس که به‌زودی می‌تواند محقق شود سخن گفته است، به‌خصوص درخواست‌های آمریکا برای کاهش حمایت از مصرف کننده از نظر وی نگران کننده است.

به این ترتیب کارشناسان بخش‌های حمایت از مصرف کننده با افشای این اسناد همه نگرانی‌های خود درباره پیمان تجارت آزاد آمریکا ــ اروپا را تأیید شده دیدند.

خبرنگار بین الملل خبرگزاری تسنیم در همین ارتباط گفتگویی را با پروفسور "ماکس اوته" از کارشناسان برجسته آلمانی انجام داده است.

پروفسور اوته از سال 1998 تا 2000 استادیار اقتصاد بین الملل و مدیریت بین الملل در گروه روابط بین الملل دانشگاه بوستون آمریکا بود. از سال 2001 تا 2005 هم از محققان دانشگاه ورزبورگ آلمان بود.

 

وی به عنوان یک کارشناس اقتصادی و مالی کتاب ها و مقالات زیادی را هم در آلمان و هم در آمریکا منتشر کرده است.

اوته موسس و رئیس انستیتو اقتصادی (IFVE) در شهر کلن آلمان نیز بوده و به عنوان مشاور اقتصادی برای شرکت ها و سازمان های معروف اقتصادی از جمله بنیاد برتلزمن، سازمان ملل، بانک جهانی و وزارت اقتصاد آلمان فعالیت دارد . وی همچنین از اعضای جامعه آلمان برای سیاست خارجه است.

این کارشناس برجسته آلمانی در پاسخ به این پرسش که نظر شما درباره مخالفت های بسیاری از مصرف کنندگان با قراداد تجارت آزاد اروپا با آمریکا چیست و چه چیزی با این توافق در زمینه حمایت از مصرف کننده در اروپا تغییر می کند گفت: همه چیز، "تی تی آی پی" در نهایت اتصال اقتصاد اروپایی به سیستم آمریکایی را نشان می دهد؛ جایی که اقتصاد و صاحبان سرمایه همه چیز را تعیین می کنند و سیاست هیچ نقشی ندارد.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا این اقدام کمیسیون در مخفی نگه داشتن روند مذاکرات با آمریکا در این باره خطا بود گفت: طبیعتا، اما من فکر می کنم که این امر عمدا اتفاق افتاده است؛ بنابراین دولت ها می دانند اگر مردم حرفی برای گفتن داشته باشند هرگز این توافق تجاری شکل نمی گیرد.

این پروفسور برجسته آلمانی در ادامه تصریح کرد که ما بین آلمان و آمریکا تقریبا تجارت آزاد را داریم. در پیمان تجارت "تی تی آی پی" این مسئله مطرح است که چه کسی قوانین را تنظیم کند. در بیست و پنج سال اخیر روند جهانی سازی عمدتا به نفع ثروتمندان بوده است. به همین دلیل من می توانم نارضایتی شهروندان از این پیمان تجاری را درک کنم.

پروفسور "گوته" درباره دلسردی اروپاییان از عدم شفافیت روند مذاکرات درباره قرارداد تجارت دو سوی آتلانتیک گفت: مسلما این دلسردی قابل درک است. اینجا همه چیز در معرض خطر است و همچنان مخفی کاری می شود.

وی در بخش پایانی این گفتگو انتشار اسناد صلح سبز درباره قرارداد "تی تی آی پی" را خدمت بزرگی به جامعه جهانی دانست.

گفتگو: زکیه شریعتمدار طهرانی

 

تسنیم

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.