مشاور امنیت ملی ترامپ: با اجرای غلط خروج از افغانستان خودمان را شکست دادیم

مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید گفت، با خروج آمریکا از افغانستان این جنگ بی‌پایان خاتمه نیافت بلکه با نحوه اجرای این خروج، آمریکا خودش را شکست داد.

هادی نیوز: «اچ آر مک‌مَستِر» مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید در مصاحبه‌ای گفت، آمریکا با اجرای نادرست خروج از افغانستان خود را شکست داد.

به نوشته نشریه «نیوز ویک»، این ژنرال آمریکایی مدعی شد، یک راه خوب قدردانی از آمریکایی‌هایی که در افغانستان جنگیدند این است که  «به خودفریبی و توهم پایان دهیم و با این واقعیت مواجه شویم که این جنگ بی‌پایان، این جنگ ابدی، [صرفاً] به سبب خروج ما، به پایان نرسیده است».

او با انتقاد از هر دو دولت فعلی و قبلی آمریکا گفت، با نحوه اجرای عملیات خروج از افغانستان که باعث شد آمریکا خودش را شکست دهد این جنگ به پایان رسید.

مک‌مستر افزود، جنگ افغانستان جنگی یک ساله بود که به سبب «راهبردهای بی‌اثر بر پایه فرضیات غلط»،‌ بیست بار تکرار شد و «حالا، دشمن ما است که حرفی برای گفتن دارد».

این مقام اسبق کاخ سفید افزود: «تا چند سال پیش ما اقدامات پایداری را پیش گرفته بودیم که اگر آن را حفظ کرده بودیم، می‌توانستیم از آنچه امروز در حال وقوع است جلوگیری کنیم».

مک‌مستر در ادامه گفت: «در عوض کاری که ما کردیم این بود که به سازمانی جهادی تسلیم شدیم و فرض کردیم عواقبی نخواهد داشت. امروز این عواقب را شاهد هستیم».

او در ادامه گفت: «ما ضربه‌های روانی متعددی را یکی پس از دیگری به دولت و نیروهای امنیتی افغانستان وارد کردیم و غیرممکن بود که دولت افغانستان ضربه شرکت داده نشدن در مذاکرات [با طالبان] را تحمل کند».

مشاور امنیت ملی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا افزود: «تأسف‌بار‌ترین سیاست در دوره ترامپ که بایدن آن را دوچندان کرد و قادر به بازگشت از آن نبود این است که ما طالبان را تقویت کردیم و در راه خروج خود دولت و نیروهای امنیتی افغان را تضعیف کردیم».

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شده‌اند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند. 

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

با تصرف سریع‌تر از حد انتظار کابل از سوی گروه طالبان، آمریکا و متحدانش روند خروج از افغانستان را به شکلی سراسیمه و بی‌نظم تسریع کرده‌اند و فرودگاه کابل که در تحت کنترل آن‌ها قرار دارد با هرج و مرج گسترده مواجه است.

در روزهای اخیر و به دنبال کشته شدن ۱۳ نظامی آمریکایی در انفجارهای پنجشنبه هفته گذشته در فرودگاه بین‌المللی کابل، فشارهای جمهوری‌خواهان علیه بایدن و دولت او شدت گرفته است.

در حالی که آمریکایی‌ها فقط تا پایان فردا (سه‌شنبه) برای ترک افغانستان فرصت دارند، «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی و ران کلاین، رئیس دفتر رئیس‌جمهور [جو بایدن]، اطلاعاتی را درباره حمله راکتی به فرودگاه بین‌المللی کابل به او دادند. به رئیس‌جمهور اطلاع داده شد که عملیات [خروج] از فرودگاه کابل بدون اختلال ادامه می‌یابد».

 

 

فارس

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.