نگرانی آمریکا از توافق‌نامه انرژی ایران و روسیه

روزنامه نیویورک‌تایمز به گفت‌وگوهای ایران و روسیه برای توافق‌‌نامه انرژی پرداخت و نوشت:...

 

روزنامه نیویورک‌تایمز 29 آوریل 2014 (9 اردیبهشت) به گفت‌وگوهای ایران و روسیه برای توافق‌‌نامه انرژی پرداخت و نوشت: راهبرد تحریمی دولت اوباما علیه روسیه بر سر بحران اوکراین روز دوشنبه با اتفاق تازه‌ای روبه‌رو شد. به این ترتیب که روسیه سرگرم گفت‌وگو با ایران برای امضای قرارداد هشت تا ده میلیارد دلاری در بخش انرژی است. ایران نیز کشوری است که هدف تحریم‌های آمریکا قرار گرفته و البته همکاری روسیه در تأثیرگذاری نسبی این تحریم‌های ضدایرانی ضروری به نظر می‌رسد. توافق‌نامه انرژی ایران و روسیه، دومین مورد از همکاری‌های مهم اقتصادی است که می‌تواند تأثیرگذاری تحریم‌ها علیه ایران را تضعیف کند. این تحریم‌ها در اعمال فشار موفق و مؤثر بر ایرانی‌ها در گفت‌وگوهای هسته‌ای اثرگذار بوده‌اند.

در ادامه مقاله آمده است: این توافق‌نامه تجاری نقض تحریم‌ها علیه ایران است. روسیه تقریباً یک‌سوم واردات نفتی و گازی اتحادیه اروپا را تأمین می‌کند؛ این وابستگی، تلاش‌ها برای مجازات روسیه به دلیل الحاق کریمه به خاک خود را پیچیده می‌کند. رهبران اروپایی همچنان به دنبال اعمال دسته‌ای از تحریم‌‌های اقتصادی از جمله اقدام علیه صنایع نفت و گاز روسیه هستند. مطابق گزارش‌ها، این توافق به روسیه اجازه خواهد داد پانصد مگاوات برق به ایران صادر و نیروگاه‌های گرمایی و برق‌آبی و شبکه توزیع احداث کند. دولت اوباما ناخرسندی خود را از گفت‌وگوهای قبلی میان ایران و روسیه برای توافق‌نامه حدود بیست میلیارد دلاری که مطابق آن، میان ایران و روسیه تهاتر نفت (روزانه پانصد هزار بشکه) و کالا صورت می‌گرفت، اعلام کرد. مقامات دولتی آمریکا گفته‌اند که چنین اقداماتی نقض تحریم‌ها علیه ایران است. البته هنوز خبری در مورد تکمیل این توافق منتشر نشده است. روسیه عضو گروه 1+5 است و از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای نگرانی دارد. بیشتر تحریم‌ها علیه ایران از جمله محدودیت علیه فروش نفت ایران و ارتباط آن با شبکه‌های بانکی بین‌المللی همچنان به قوت خود باقی است.

در پایان مقاله آمده است: مقامات ایران به دلیل دسترسی نداشتن به بسیاری از منابع اقتصادی غربی پس از انقلاب 1979، به طور فزاینده‌ای به روسیه گرایش پیدا کرده‌اند و روسی‌ها برای آن، بهای بالایی درخواست و دریافت کرده‌اند. مشهورترین آن، ساخت نیروگاه هسته‌ای بوشهر است. در نهایت پس از سال‌ها تأخیر و افزایش هزینه‌ها، این نیروگاه سال 2013 آغاز به کار کرد. این نیروگاه همچنان به سوخت هسته‌ای روس‌ها متکی است. بسیاری از ملی‌گرایان ایران نگاهی احتیاط‌آمیز به روس‌ها و نیت آن‌ها دارند؛ اما رهبران کنونی ایران به‌طور فزاینده‌ای به روسیه گرایش دارند.

تحلیل‌:تحریم کشورهای مخالف آمریکا و غرب مدت‌هاست که راهبرد و حربه جدید این کشورها علیه مخالفانشان شده است و آن‌ها به بهانه‌های مختلف، کشورهای مخالف خود را تهدید به تحریم می‌کنند. حال آنکه، تحریم‌ ایران و اثرنگذاشتن آن بر روی سیاست‌های کشورمان، سبب شده که کشورهای دیگر زیاد به حربه تحریم غرب توجه نکنند. به همین دلیل، روس‌ها علاوه بر تحریم‌ متقابل غرب، این روزها توافق‌نامه‌های انرژی با ایران را امضا می‌کنند تا فشاری مضاعف به غرب وارد کنند و به آن‌ها بفهمانند که جاده تحریم، جاده یک‌طرفه نیست. علت نگرانی امروز غرب، به‌ویژه آمریکایی‌ها نیز از همین رنگ‌باختن حنای حربه‌ تحریم‌شان پیش کشورهاست.

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.