حجت‌الاسلام رئیسی:

حبس زدایی رویکرد دستگاه قضا/ بهترین ملاک برقراری عدالت اجرای قانون است

رئیس دستگاه قضا با تأکید بر اینکه بهترین ملاک برقراری عدالت اجرای قانون است، گفت: حبس زدایی رویکرد جدید دستگاه قضایی است.

هادی نیوز: حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس دستگاه قضا عصر پنج‌شنبه در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضائی با بیان اینکه در آیات قرآن و روایات توجه به عدالت مورد تاکید قرار گرفته است، اظهار داشت: پس از توحید هیچ امری به اندازه عدالت مورد تاکید نیست.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اینکه هیچ مفهومی به گستردگی عدالت در دین ما وجود ندارد، تصریح کرد: توحید، نبوت، امامت و معاد و فرج در راستای مفهوم عدالت قرار دارد و مهم‌ترین صفتی که انسان باید در خود جلوه دهد، عدالت است.

وی با بیان اینکه همه آحاد در نظام اسلامی باید خداترس باشند و در وجود خود عادلانه رفتار کنند، اضافه کرد: عدالت لایه‌هایی دارد و انجام واجبات و ترک محرمات از مصادیق آن است و انسان باید از درون و برون عادل باشد.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه قاضی باید خود را همواره در محضر خدا ببیند و در عمل جلوه خدایی داشته باشد، افزود: قاضی بداند این جایگاه متعلق به نبی بوده وی وصی نبی و خلیفه اللهی است.

رئیس قوه قضائیه یکی از جلوه‌های عدالت را قضاوت دانست و اظهار داشت: همراه با خدا دیدن و در نظر گرفتن رضایت خداوند و صدور حکم عادلانه باید مورد توجه قضات قرار گیرد.

وی با بیان اینکه افراد در دستگاه قضا باید قانون مدار عمل کنند، گفت: بهترین ملاک برقراری عدالت اجرای قانون است و باید با فهم درست قانون و دانستن تناسب بین حکم و موضوع، تصمیم گرفت و نظرات کارشناسان را در نظر داشت.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه قضات باید با حوصله عمل کنند، بیان کرد: با حوصله به پرونده‌ها رسیدگی کنید و عادلانه رأی دهید چرا که بی حوصلگی امر قضاوت را با اختلال مواجه می‌کند.

لازمه داشتن اقتدار از سوی قاضی بد اخلاقی نیست

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: انتظار مردم از دستگاه قضا این است هر چیزی که زمینه بی حوصلگی در قضاوت باشد را کنار بگذارید.

وی با بیان اینکه در دستگاه قضا باید مقتدرانه و مدبرانه عمل کرد و با مردم مهربان بود، افزود: دستگاه عدلیه پناه مردم است و نباید بر گرفتاری مردم بیفزاییم علاوه بر این با سرعت و دقت و با مهربانی با مردم برخورد کنید.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه لازمه اقتدار بداخلاقی نیست، تصریح کرد: هر شخصی اعم از زن و مرد و پیر و جوان باید بتواند در هر شرایطی حق خود را بگیرد، زیرا دستگاه قضا پناهگاه مظلومان است و در مقابل کسانی که به منابع ملی تجاوز و قانون شکنی می‌کنند، مقتدرانه می‌ایستد.

رئیس قوه قضائیه کار قضائی را امری سخت عنوان کرد و ادامه داد: تخصصی کردن امر قضا امری درست است و از آنجایی که پرونده‌های اقتصادی و نظام پولی و بانکی مسائل پیچیده‌ای دارد، اگر قاضی به این مسائل مسلط نیست مشاورانی باید قضات را به روز کنند.

وی جایگزینی برای حبس را از سیاست‌های دستگاه قضا دانست و گفت: اگر می‌توانید با اقدامی مشابه کسی را با وثیقه و کفالت به زندان نفرستید. زندان باید برای اشرار و سارقینی که امنیت را سلب می‌کنند باشد و به آن‌ها رحم نکنید.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه قانون شورا‌های حل اختلاف در مجلس مصوب شد و یکسری اشکالات به آن وارد شده است، افزود: امیدواریم با رفع اشکالات، این قانون در مجلس تصویب نهایی شود.

 

 

دفاع پرس

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.