پیش‌بینی کاهش قیمت مرغ با‌ تأمین‌ جوجه یک روزه و بهبود وضعیت نهاده‌

در بازار مرغ این روزها هم مصرف‌کننده و هم تولیدکننده ‌ناراضی‌اند و هر دو معتقدند این قیمت‌ها به صرفه نیست، در این‌ باره مشاور وزیر جهاد کشاورزی می‌گوید: با بهبود وضعیت تامین خوراک و جوجه یک روزه، قیمت مرغ تا 2 هفته آینده به تعادل می‌رسد‌.

به گزارش پایگاه خبری هادی نیوز به نقل از فارس :  این روزها حال بازار مرغ مناسب نیست، قیمت‌ها از عدد مصوبی که ستاد تنظیم بازار تعیین کرده بارها عبور کرد است و در بازار مرغ این روزها هم مصرف‌کننده و هم تولیدکننده ‌ناراضی‌اند و هر دو معتقد هستند این قیمت‌ها به صرفه نیست.

‌کارشناسان می‌گویند مشکلات تامین نهاده، کاهش تولید، ورود دلالان واسطه گری و عدم نظارت بر بازار از جمله دلایل افزایش قیمت مرغ است.

این روزها مرغی که در بازار عرضه می‌شود کیلویی بین 85 تا 99 هزار تومان است، البته در برخی مغازه‌ها مرغ با قیمت کیلویی ‌100 هزار تومان هم عرضه ‌می‌‌شود اما مرغ دولتی با همان نرخ مصوب 73 هزار تومان هم در برخی میادین میوه شهرداری‌ها عرضه می‌شود که صف‌های طولانی دارد، ‌عرضه پایین و تقاضا زیاد است و زود هم تمام می‌شود.

با همه این موارد، مسئولان معتقدند‌ بازار مرغ تا 2 هفته آینده به ثبات می‌رسد.

* چرا مرغ گران شد؟

همان‌طور که گفته شد کارشناسان چند دلیل در رشد قیمت اخیر مرغ را موثر می‌دانند، از نگاه‌ مسئولان وزارت  جهاد کشاورزی، کمبود و گرانی نهاده‌های خوراک و جوجه یک روزه نقش زیادی در گرانی مرغ داشته است و سایر کارشناسان و روسای اتحادیه‌ها عواملی مانند کاهش تولید و عدم نظارت بر بازار و جولان‌ واسطه‌گران را هم به این عوامل اضافه می‌کنند.

* کاهش قیمت مرغ تا دو هفته آینده با تامین کنجاله سویا و ذرت

در این‌باره، مجید موسوی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار فارس می‌گوید:‌ یکی از مشکلاتی که در قیمت مرغ داریم تامین کنجاله سویا و ذرت است که پیگیر هستیم تا دو هفته آینده این مشکلات را برطرف کرده و بازار را به ثبات برسانیم.

مدیرکل امور استان‌ها در وزارت جهاد کشاورزی هم علت افزایش قیمت مرغ را افزایش قیمت جوجه یک روزه عنوان می‌‌کند و می‌گوید‌: توافقی در جهاد کشاورزی با اتحادیه مرغ‌فروشان داشتیم که نهاده برای مرغ‌داران با یک قیمت ثابت تامین شود اما‌ با توجه به برخی اتفاقات در بازار، اتحادیه‌ها نتوانستند این توافق را عملی کنند و همین موجب افزایش قیمت‌ مرغ شد.

مرغداران می‌گویند که رشد هزینه‌های خوراک دام و طیور و نیز عدم تامین به موقع نهاده، یکی از دلایل اصلی نوسان در بازار مرغ است.

* مرغ‌داران مجبورند سویا را گران بخرند

یک مرغدار سمنانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید:‌ «قیمت دولتی سویا هر کیلوگرم 16 هزار و 300 تومان است اما در بازار آزاد مرغداران سویا را کیلویی 24 تا 30 هزار تومان خریداری می‌کنند که روی هزینه تولید آنها تاثیر می‌گذارد».

حبیب اسدالله نژاد مدیر عامل سابق اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس درباره نحوه تامین نهاده‌های مرغداران گفت: با وجود اینکه قیمت دولتی سویا هر کیلوگرم 16 هزار و 300 تومان است اما در بازار آزاد مرغداران سویا را کیلویی حدود 30 هزار تومان خریداری می‌کنند و قیمت سایر نهاده‌ها هم افزایش یافته و هزینه‌های تولید هم بالا رفته است.‌

* مرغداران جوجه یک‌روزه را هم گران می‌خرند

حمید فاضلی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور هم به خبرنگار فارس گفت: «قیمت مصوب جوجه یک روزه  15900 تا 16900 تومان است که مرغداران 24 هزار تو‌مان خریداری می‌کنند».

* چرا شکاف تولید و تقاضای مرغ بیشتر شده است

یکی از دلیل افزایش قیمت مرغ، شکاف بین تولید و تقاضا است حال برخی آن را به خاطر افزایش تقاضا برای مرغ می‌دانند که با گران شدن گوشت قرمز و ماهی، تقاضای مرغ بیشتر شده است.

* 250 هزار تن کمتر از نیاز کشور‌ مرغ تولید می‌کنیم‌

اما آمار جوجه ریزی‌های چند ماه اخیر حکایت دیگری از تولید دارد که نشان می‌دهد که تولید هم کم شده است و شاید هر دو این عامل را برای افزایش شکاف تولید و تقاضا می توان مطرح کرد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور در این باره به خبرنگار فارس گفت: تولید مرغ نسبت به تقاضای فعلی کم است، خرداد امسال 115 میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شده است که نسبت به تقاضا پایین است، یعنی باید 125 میلیون قطعه جوجه ریزی شود تا نیاز فعلی کشور تامین شود.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه صنعت طیور در پاسخ به اینکه این میزان کاهش جوجه ریزی چه میزان مرغ را شامل می‌شود؟ گفت: ‌ با این رقم جوجه ریزی حدود 250 هزار تن کمتر از نیاز کشور، مرغ تولید می‌کنیم.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود بیش از 120 میلیون جوجه‌ریزی در مرغداری‌ها انجام شده است، گفت: این عدد فقط در حد حرف گفته شده است، ‌اما جوجه‌ریزی واقعی خرداد 115 میلیون قطعه است.

فاضلی به ضعف در توزیع و بازاررسانی مرغ هم اشاره کرد و گفت:‌ ساختارهای توزیع مرغ مناسب نیست و امکان توزیع مویرگی وجود ندارد در این زمینه باید از ظرفیت‌های اتحادیه‌ها و تشکل‌ها استفاده شود.

* وضعیت تولید مرغ در روزهای آینده

با همه این شرایط مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه‌ها از بهبود اوضاع مرغ در روزهای آتی خبر می د‌هند، همان‌طور که گفته شد مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفته است: با بهبود وضعیت تامین خوراک و جوجه یک روزه، قیمت مرغ تا دو هفته آینده به ثبات می‌رسد‌.

همچنین محمدرضا صدیق‌پور، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس از افزایش جوجه ریزی خبر داد‌ و آنرا علامتی برای افزایش تولید و بهبود قیمت بازار عنوان کرده است.

وی در این باره که وضعیت تولید و بازار مرغ طی ماه‌های آینده  چگونه خواهد شد؟ گفت:‌ در خرداد 125 میلیون قطعه و در تیرماه 130 میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های کشور انجام شده و مرغ حاصل از این جوجه‌ها مرداد ‌به بازار می‌آید و مازاد تولید خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه در این باره که از نظر شما چه میزان مازاد تولید مرغ خواهیم داشت؟ گفت: قطعا‌ با این میزان تولید مرغ، روزانه 1000 تا 2000 تن تولید مازاد مرغ خواهیم داشت.

وی در پاسخ به اینکه آیا این میزان تولید قیمت بازار را کاهش خواهد داد؟ گفت: طبیعی است که قیمت بازار را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند و اگر تولید اضافه شود قیمت هم کاهشی خواهد شد.

* قیمت مرغ در بازار چقدر کاهش می یابد؟

بهبود وضعیت تامین خوراک و نهاده و گفته‌های مسئولان تا اینجا از تامین و ثبات مناسب بازار خبر می‌داد اما کسی اظهار نظر نکرد که بازار روی چه قیمتی تثبیت می شود، اما آیا قیمت بازار به همان نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار یعنی کیلویی 73 هزار تومان می رسد؟ برخی کارشناسان می گویند که با افزایش قیمت نهاده، قیمت مرغ کمتر از 80 هزار تومان ‌خواهد شد اما بعید است دقیقا به عدد 73 هزار تو‌مان برسد.

یک مرغدار به خبرنگار فارس گفت:‌ زمانی که پس از اجرای هدفمندی، یارانه‌های نرخ مرغ در ستاد تنظیم بازار مصوب شد، در بند 7 آن تاکید شد این قیمت به شرط عرضه نهاده با همان نرخ مصوب دولتی است و حال که قیمت نهاده تغییر یافته قیمت مرغ هم قاعدتا افزایش می‌یابد.

یک منبع آگاه هم به خبرنگار فارس گفت: با آنالیز قیمتی که انجام شده با قیمت کنونی نهاده‌ها‌ و افزایش هزینه‌‌ مرغداران، قیمت مرغ زیر 80 هزار تومان و البته بالاتر از 73 هزار تومان خواهد بود و به نظر می‌رسد ستاد تنظیم بازار باید قیمت‌گذاری جدیدی برای مرغ داشته باشد.

حال باید منتظر بود و دید در روزهای آتی‌ آیا تولید مرغ طبق آنچه که مسئولان وزارت جهاد قول داده‌اند پیش خواهد رفت و قیمت مرغ به تعادل خواهد رسید یا خیر.‌

پایان پیام/*

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.