مهدی فضائلی

پیام‌های راهبردی ابر رسانه اربعین

در زمانه‌ای که تعداد فالوورهای لَم داده در گوشه‌ای و تعداد لایک‌های بی‌هزینه، موجب نشانه اقبال قلمداد می‌شود، حضور میلیون‌ها انسان برخاسته و حرکت کرده و رنج سفر و پیاده‌روی در گرما و سرما را به جان خریده را چگونه باید تفسیر کنیم؟

 مهدی فضائلی کارشناس مسائل رسانه طی یادداشتی به مراسم اربعین حسینی و پیام‌های این مراسم پرداخت و نوشت: در زمانه‌ای که تعداد فالوورهای لَم داده در گوشه‌ای و تعداد لایک‌های بی‌هزینه، موجب تفاخر و نشانه اقبال قلمداد می‌شود، حضور میلیون‌ها انسان برخاسته و حرکت کرده و رنج سفر و پیاده‌روی در گرما و سرما و امکانات حداقلی را به جان خریده را چگونه باید تفسیر کنیم؟

به گزارش فارس متن کامل این یادداشت بدین شرح است:

«اگر اربعین یک ابر رویداد هست،که هست و اگر اربعین را به مثابه یک رسانه و یکی از مهمترین کار ویژه‌های رسانه را تصویرسازی بدانیم، تصویری که ابر رسانه اربعین از تشیع و یا حتی فراتر، از اسلام به جهان نشان می‌دهد، چیست؟

پیاده روی اربعین حرکت و اعلام حضور با شکوه، عمیق و پرمعنایی است که حقیقت آن در هیچ منظومه تفکر مادی قابل درک نیست.
این حجم انسان با چنین تنوع جمعیتی و ملیتی و نژادی و حتی مذهبی، هر سال بیشتر از سال قبل در مسیر‌هایی فاقد تقریبا هرگونه جذابیت گردشگری و با مشکلات خاص خود گرد هم می‌آیند تا فقط عرض ارادتی (چون بسیاری در این انبوه جمعیت حتی امکان حضور در حرم و زیارت به معنای مصطلح را هم پیدا نمی‌کنند) کنند و برگردند!

در زمانه‌ای که تعداد فالوورهای لَم داده در گوشه‌ای و تعداد لایک‌های بی‌هزینه، موجب تفاخر و نشانه اقبال قلمداد می‌شود، حضور میلیون‌ها انسان برخاسته و حرکت کرده و رنج سفر و پیاده‌روی در گرما و سرما و امکانات حداقلی را به جان خریده را چگونه باید تفسیر کنیم؟

در شرایطی که فرهیختگان هم نمی‌توانند در فضای واقعی به راحتی جماعتی را با خود همراه کنند و کمپین‌های مجازی آن هم در حد محدود و در یک دوره زمانی کوتاه می‌آیند و تمام می‌شوند، این کدامین جذبه است که پس از چهارده قرن هر ساله میلیون‌ها زن و مرد و پیر و جوان و کودک و دکتر و مهندس و تاجر و استاد دانشگاه و مجتهد و فیلسوف و فقیر و غنی و سالم و معلول و ... را به میدان می‌آورد تا ده‌ها کیلومتر را پیاده طی کنند؟!

اربعین، اتصال و نقطه تلاقی دوباره صاحب نهضت عاشورا یعنی سیدالشهدا(ع) با پیغام بر این نهضت یعنی زینب کبری(س) است و عجب اتصال پرمعنایی! برخی استراتژیست‌های غربی مانند فرانسوا توال، سال‌ها پیش، قیام عاشورا را موجب بالا رفتن آستانه تحمل پیروان مکتب تشیع دانستند تا جائیکه این اعتقاد تحمل هر سختی و زحمتی را ممکن می‌سازد چرا که هر مصیبتی در برابر اعظم مصائب ناچیز است؛ اما علاوه بر این،حقایق دیگری هم هست!

ابر رویداد اربعین، پیام‌های راهبردی مهم و جدیدی دارد؛ پیام‌هایی مانند آمادگی خطرپذیری برای اصلاح‌طلبی‌های جهانی و آمادگی برای نصرت امام زمان، آنگاه که لازم باشد!

 روزنامه جام جم

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.